Фалирали три клуба са всъщност новите ръководители във Враца
Фалирали три клуба са всъщност новите ръководители във Враца / ticinonews.ch

След обявяването на името на новия старши треньор на Ботев Враца швейцарски сайт излезе със сериозно разкритие около миналото на наставникa и новите управници в клуба. Членът на "А" група - Ботев Враца получи съчувствени пожелания от швейцарската преса заради новия треньор на тима Джулиано Сондзони. Според техни информации Сондзони и Пепино Тири, новият председател на УС, нямат изцяло чисто минало. Двамата са в много близки отношения със скандален предприемач, лежал в затвора и обвиняван за връзки с престъпни групировки и пране на пари.

Името на този бизнесмен е Пиетро Роман Белардели и самият той твърди, че е изчистил миналото си и не е виновен по нито едно от обвиненията срещу него. Петното обаче, лепнато му преди 13 години, кара медиите в Италия да се съмняват за светлото бъдеще на Ботев.

Преди 13 години тандемът Тири-Белардели-Сондзони фалира клуба Лугано, съобщава "ticinonews.ch". В началото бяха обещанията за светло бъдеще, а после всички знаем какво се случи. Сега бившият агент Тири се оттегля от регистъра на ФИФА и е поканен от кмета на Враца, за да подпише договор за... 30 години. Честито за италианския тандем, дано да не свърши като през 1999 г."

След затвора съм решил да работя като почтен бизнесмен, първо в България и Албания. Благодарение на кмета на един малък град аз осъзнах, че все още има хора, за които думата "морал" все още има стойност. Аз все още искам да се конкурирам, да се боря, да покажа, че имам воля за живот" заявява истинският шеф на врачани.

Според италианската преса Белардели е купил Ботев, както и един тим в Албания. Лепват му вината за провала на два клуба на Ботуша под негово ръководство Кастел ди Сангро и Лечо и швейцарският Лугано. В два от тези отбори - Лечо и Лугано, треньор е бил Сондзони.