Коледа и лятото - време за страстен секс
Коледа и лятото - време за страстен секс / снимка: Impact Press Group

Изследователи откриха рискована тенденция през зимата и началото на лятото - хората в Мрежата започват да търсят усилено любовта. Или най-малкото паметен секс.

Експерти в сътрудничество с технологичния гигант Google проведоха проучване на човешкото сексуално поведение, като използваха ключови думи от търсения на порнография, проституция и сайтове за запознанства в периода от януари 2006 до март 2011 г. Така те открили, че американците изпитват най-силно желание за секс около Коледа и в началото на лятото.

Този цикъл обаче не е изненадващ. През 2007 година изследване на сексуалното поведение на младежите откри подобен шестмесечен период на активност в Съединените щати. Проучването на т. нар. "празничен сезонен ефект" или "лятноваканционен ефект" включваше изследване на резултатите от секса, в това число на ражданията и на предаваните по полов път инфекции. Все събития, които се появяват месеци, след като човек е бръкнал в кацата с мед, отбелязва БГНЕС

Учените също открили, че около Коледа и в началото на лятото търговците се радват на значително по-високи продажби на кондоми.

"Едно от разумните обяснения е, че в западните страни Коледа и лятото са основните празнични сезони", коментира член на научния екип, изготвил труда.