Гигов: Правим и невъзможното да играем в „Надежда“
Гигов: Правим и невъзможното да играем в „Надежда“ / Gong.bg, архив

Президентът на Локомотив Сф Николай Гигов разкри пред Гонг, че днес той и новият шеф на ОСК Локомотив Даме Стойков са имали среща с областния управител Данаил Кирилов по болната тема стадион „Локомотив“.

„Разговорите ни ще продължат и утре. Трябва да ви кажа, че правим и невъзможното колкото се може по-бързо да се върнем да играем като домакини на нашия стадион в „Надежда“, но документацията умишлено беше забавена. Иначе с Даме Стойков сме едно цяло. Първият ни домакински мач на старта на първенството срещу Локо Пд ще го играем на стадион „Славия“. Искаме обаче още за следващия ни домакински двубой, който е в третия кръг срещу Ботев Враца, да се върнем у дома. За целта трябва да бъде направена нова експертиза на носещите козирката въжета, която евентуално да покаже, че не е изтекъл техният срок на годност. Така че, докато извършваме ремонта, да можем да играем на стадион „Локомотив“. Трябва да се прецени кои точно въжета трябва да бъдат подменени изцяло и кои намазани. Тази част от ремонта възлиза на 450-500 хиляди лева. Лично аз ще извадя пари, за да започне ремонтът, както и за повторната експертиза“, заяви Николай Гигов.

Междувременно тази сутрин трима тъмнокожи футболисти тренираха с Локо Сф. Това са двамата братя от Камерун Мартен Абена и Ги Аджаба, както и намиращият се на проби конгоанец Фабрис Диараба, който е нападател.