Локо София вкара два на Раковски в генералната си репетиция преди старта на сезона
Локо София вкара два на Раковски в генералната си репетиция преди старта на сезона / Sofia Photo Agency

Столичният Локомотив победи с 2:0 новака в Б група Раковски в генералната си репетиция преди началото на сезона. „Червено-черните“ се наложиха след две попадения на нападателя Димитър Илиев през втората част, а преди началото на мача, домакините официално представиха и състава си за новата кампания. Феновете на тима от „Надежда“ пък отличиха халфа Дани Пеев за футболист номер 1 на „железничарите“ през пролетния дял на миналия шампионат.

Локомотив и Раковски изиграха доста скучно първо полувреме, като положенията пред двамата вратари почти липсваха, а играта се водеше предимно в центъра на терена.

Всичко интересно в мача се случи през втората част, когато паднаха и двата гола в срещата. Само три минути след подновяването на играта домакините взеха преднина след гол на Димитър Илиев. Нападателят се появи в игра на почивката, а в 48-ата минута успя да се разпише. Илиев пое топката и проби самостоятелно в наказателното поле, огледа се и след като не видя свой свободен съотборник, реши да стреля, което изненада стража на гостите, който не реагира адекватно и позволи топката да мине между краката му.

Последва натиск на домакините, който доведе до две греди в рамките на две минути. Първо Велков натресе страничния стълб зад Стойчев, а шейсет секунди по-късно същото направи Пеев.

вторият гол, който се оказа и последен в мача, падна в 75-ата минута. Домакините стигнаха до свободен удар пред вратата на Стойчев. Даниел Пеев застана зад топката и центрира прецизно на главата на Димитър Илиев, който технично я вкара в мрежата на Раковски.

В заключителните минути на срещата, гостите от Раковски не успяха да сътворят нищо интересно, с което да променят статуквото на терена.

Така тимът на Антон Велков записа победа с 2:0 в последната си проверка преди началото на новия сезон в А група.