Рууни и Видич летят за Норвегия, Бербатов също в групата
Рууни и Видич летят за Норвегия, Бербатов също в групата / Reuters

Неманя Видич и Уейн Рууни ще летят с Манчестър Юнайтед за Норвегия, където продължава предсезонното турне на тима. В неделя „червените дяволи“ ще се изправят срещу Валеренга, а на 8-и август, сряда, в Швеция ще играят контрола с Барселона.

Димитър Бербатов също попада в групата от 21 футболисти, на които сър Алекс Фъргюсън ще разчита за скандинавската част от предсезонната подготовка, както и за последния приятелски мач преди началото на сезона в Англия, на 11 август в Германия срещу Хановер 96.

Голяма част от основите футболисти поради различни причини пропуснаха турнето в Африка и Китай. Сега обаче в състава се завръщат капитанът Видич, Рууни, Патрис Евра, Ашли Йънг и Нани.

По късно днес Юнайтед ще отлети от Манчестър за Осло. Крис Смолинг и Джони Еванс обаче ще останат на Острова, за да продължат лечението на своите контузии. Това пък по всяка вероятност означава, че младокът Майкъл Кийн ще замине с тима. Предстоящите мачове обаче пропускат олимпийците Райън Гигс, Том Клевърли и Рафаел.

Групата на Юнайтед:

Де Хеа, Линдегаард - Евра, Фърдинанд, Джоунс, М. Кийн, Видич - Андерсон, Карик, Нани, Пауъл, Линдгард, Скоулс, Валенсия, Йънг - Бербатов, Ернандес, Кагава, Македа, Рууни, Уелбек.