Задържаха петима в момент на кражба на телекомуникационни кабели
Задържаха петима в момент на кражба на телекомуникационни кабели / снимка: DarikNews.bg, архив

Служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при РУП - Силистра тази нощ са задържали петима мъже в момент на кражба на телекомуникационни кабели в района на алфатарското село Кутловица, съобщава пресцентърът на МВР.

Арестите са резултат от предварителна работа и оперативно-издирвателни действия, след като посегателствата в района зачестили.

Малко след полунощ криминалистите заловили в момент на кражба четирима души от Игнатиево, един от Девня, Варненска област. Шестият член на групата успял да избяга и да се укрие, но са предприети действия за неговото издирване, посочват от МВР.

До задържането им мъжете прокопали около 15 метра по трасето, прерязали кабелите и ги подготвили за изтегляне. Те се придвижвали с два автомобила - "Опел" и "Фолксваген", скрити в слънчогледова нива.

В хода на последвалите процесуални действия криминалистите установили, че групата е действала в съучастие с други четирима мъже от силистренското село Средище.

С изключение на двама, останалите мъже от групата имат предишни криминални прояви, някои и ефективни присъди предимно за кражби.

Всички са задържани за 24 часа. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство, съобщават от МВР.