13 самодейни групи  от Благоевградско се изявяват на  Пирин пее
13 самодейни групи от Благоевградско се изявяват на Пирин пее / снимка: Община Разлог

13 самодейни групи от община Благоевград ще участват на XIII-тия събор на народното творчество „Пирин пее 2012”, който тази година отбелязва своя 50-годишен юбилей. Фолклорни групи от Читалище „Никола Вапцаров-1866”, Читалище „Просвета”, Военен клуб, групите”Еделвайс” и „Броеница” към клубовете на пенсионера и певческата група към туристическо дружество „Айгидик” - Благоевград, самодейци от селата Покровник, Падеж, Рилци, Логодаж и Бело поле ще се изявят на 4-и август на I  сцена в местността Предела, заедно със самодейците от община Петрич.

На още  три сцени фолклорното наследство ще представят самодейни групи от Симитли, Кресна, Разлог, Гърмен и Банско. На 5 август ще се изявят самодейците от Сандански, Белица, Хаджидимово, Якоруда, Струмяни, Сатовча и Гоце Делечв. В 12:00 часа в неделя на централната сцена ще започне заключителен концерт, в който ще участва и фолклорен ансамбъл „Пирин”.

Община Благоевград осигурява безплатен транспорт от Благоевград до местността “Предела” и обратно на 4 и 5 август по повод  „Пирин пее 2012”. И през двата дни автобусите ще тръгват в 8:00 часа от спирката зад сградата на Драматичен театър „Никола Вапцаров” в Благоевград.