70% от местата в ПУ заети на второ класиране
70% от местата в ПУ заети на второ класиране / dariknews.bg/архив

 

Повече от 70% заети места след второ класиране прогнозират от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Това съобщи за Дарик зам.-ректорът проф. Георги Тотков и уточни, че окончателните данни ще станат ясни днес. Предстои трето класиране, което ще бъде обявено най-късно в неделя, а записването ще продължи до 9-и август.

Близо половината от всички 3475 акредитирани места в университета бяха заети още на първо класиране. Това е повторение на миналогодишната кампания, когато приблизително същият процент първокурсници се записаха още на този начален етап.

Сред най-атрактивните специалности тази година е „Право" в Юридическия факултет - още при първо класиране 86% от местата в редовно и 60% от задочно обучение са запълнени. На кандидатстудентски интерес отново се радва и „Психология" в Педагогическия факултет - в нея съответно 82 и 68 на сто са заетите места за редовна и задочна форма.

За новата академична 2012/ 2013 година ПУ „Паисий Хилендарски" ще приеме общо 3475 бакалаври по държавна поръчка - 2855 в редовна форма и 372 в задочна. Отпуснатите бройки са за акредитираните над 90 специалности в деветте факултета на университета, филиалите в Кърджали и Смолян и Техническия колеж в Смолян.

Новият випуск ще бъде попълнен окончателно през септември, когато предстоят редовните изпити по „Актьорско майсторство за драматичен театър" - трите конкурсни кръга тази година са на 14, 15 и 16 септември.