Банско отчита успешен туристически сезон
Банско отчита успешен туристически сезон / netinfo
Банско отчита успешен туристически сезон
55664
Банско отчита успешен туристически сезон
  • Банско отчита успешен туристически сезон

Над 15 000 туристи се очаква да пристигнат през август в Банско, заяви за Дарик кметът на курортната община Георги Икономов.

Той определи летния туристически сезон като добър и изрази надежда, че ще бъде по-силен от предходните години. "И през това лято има много чуждестранни туристи - предимно сърби, руснаци и англичани", каза още Икономов.

Той подчерта, че гостите в планинския град са привлечени от богатата културна програма, която общината подготвя всяка година. "Предвижда се и занапред в Банско да се изграждат и обособяват атракции в интерес на туристите", каза още кметът на общината.

Към момента капацитета на легловата база в Банско е около 20 000 легла, като очакванията на общинска администрация са по време на Джаз фестивала в Банско, по-голямата част от хотелите да се запълнят.

Културното събитие се провежда от 3-ти до 11 август за 15-ти път в курортния град. В момента най-голям интерес към купуването на имоти в Банско има от страна на руснаците, докато при англичаните в този аспект се наблюдава застой.