Пауталия параспорт със сребро и бронз от Държавното първенство по тенис на маса за хора с увреждания
Пауталия параспорт със сребро и бронз от Държавното първенство по тенис на маса за хора с увреждания / Дарик- Кюстендил, архив

Със сребро и бронз се завърнаха състезателите от Пауталия параспорт от Държавното първенство по тенис на маса,плуване и щанги за хора с увреждания-Бургас 2012.

Петър Панков завоюва сребро на тенис на маса при количките в пета група след драматичен финал с Мустафа Юсеинов от Стара Загора. Нина Василева се окичи с бронза в десета група прави, а Иван Соколов остана в подножието на медалите и завърши четвърти.

Нина Василева взе участие и в плуването, където финишира четвърта в крайното класиране.

Среброто и бронза отреди трето място на Пауталия параспорт в отборното крайно класиране от десет клуба от страната.

Първи е отбора на Траки Пловдив, втори са Делфин Бургас. Това си е летящ старт за новосформираният параолимпийски клуб сподели председателя на клуба Мирослав Методиев.

Това бе първо участие и за тримата ни участника.

"Специални благодарности към Анелия Велинова от дома Ильо войвода. Без нейната помощ не бихме осъществили тренировъчната дейност последните два месеца. Технически проблем с картотекирането на треньора Паун Вътов възпря участието му, но до предстоящият варна опън през септември ще разрешим проблема и в пълен състав ще атакуваме челото", заявиха от Пауталия параспорт.