ГОРД ще прерасне в политически съюз, обяви Слави Бинев
ГОРД ще прерасне в политически съюз, обяви Слави Бинев / снимка: DarikNews.bg

Гражданско обединение за реална демокрация (ГОРД) ще прерасне в политически съюз, който ще обедини организации, движения, партии и личности. Това ще бъдат хора с константни позиции, реализирали се в своята област, което е гаранция, че ще се справят с проблемите на обществото. Това обясни в Стара Загора евродепутатът и председател на ГОРД Слави Бинев.

ГОРД е идея, а не лидерска организация, коментира Бинев: "Ние ще търсим навсякъде, където има разум и хора с постоянна позиция. Ако някой е бил в скута на Бойко, след това е бил срещу него, после пак е бил в неговия скут, ние нямаме работа с тях, защото не можем да определим тяхната позиция, не можем да предположим каква ще бъде тяхната следваща стъпка. За жалост, хората, които се занимават с политика и смятат, че това е резервирано единствено и само за тях, работят политика."

Тези т. нар. „резервирани места" са причина според Слави Бинев да се търсят и нестандартни начини за влизане в политиката и припомни, че всички ние "продължаваме да плащаме за глупостта на политиците, които се тренират върху нас като с бели мишки".

"Аз не съм променял позицията си, а само акцентите заради определи обстоятелства, но не мога да си затварям очите пред един човек, който сега открива, че има жени, футбол, тенис, човек, който кара късен пубертет", коментира още лидерът на ГОРД.