Данъчни събраха 1250 кг употребявана хартия в екокампания
Данъчни събраха 1250 кг употребявана хартия в екокампания / снимка: НАП-Русе

Спасени 18 многогодишни дървета - това е резултатът от участието на русенските служители на НАП в кампанията „Всеки лист хартия е глътка въздух, не го изхвърляй !”. За 4 месеца те са събрали 1250 килограма употребявана хартия, съобщиха от приходната агенция.

Според изследване на ООН за 1 тон хартия са необходими 14 дървета, затова приходните служители са обнадеждени, че до края на годината да предадат за рециклиране отпадъчна хартия, равностойна на малък градски парк от 40 дървета.  
Те събират ненужни листи, кашони, опаковки в специални пластмасови контейнери по 6-те етажа на офиса, обозначени със специално създадени за кампанията цветни плакати с призивите „Аз обичам природата” и “Надежда зА Природата”.

На 24 фотоколажи служители на агенцията са заснети с различни природни елементи – растения, цветя, плодове, животни – символизирайки ангажираност и любов към околната среда и живота. Най-много плакати са разположени в салона за обслужване на клиенти, за да се присъединят и те към инициативата.