В Турция: Бербатов в Истанбул, подписва с Галатарасай, Данчев: В София съм
В Турция: Бербатов в Истанбул, подписва с Галатарасай, Данчев: В София съм / Reuters

Димитър Бербатов е пристигнал късно снощи в Истанбул, за да преговаря за трансфер от Манчестър Юнайтед в Галатасарай, съобщават няколко турски вестника в интернет.

Специално за Гонг Емил Данчев заяви: „Тук, в София съм. И аз като вас се боря със жегите. Нищо повече не мога да кажа около бъдещето на Бербатов сега.“

"Фотомач" информира, че българският нападател и агентът му вече са в Истанбул, за да уточнят детайлите около договора на Бербатов с "жълто-червените". На летището двамата са били посрещнати от човек от ръководството на истанбулския гранд. По-късно днес Емил Данчев и Димитър Бербатов ще се срещнат със старши треньора на Галатасарай Фатих Терим и с клубния президент Юнал Айсал.

Фанатик пише, че само Данчев е бил забелязан от турските медии в Истанбул в последните дни и това засилва слуховете за трансфер на Бербатов в Галатасарай. Очаква се заплатата на футболиста в отбора от Истанбул да бъде около четири милиона евро на сезон. Галатасарай ще плати близо пет милиона лири на Манчестър Юнайтед за трансфера на 31-годишния Бербатов.Официалното представяне на българина като играч на "чимбом" ще бъде през следващата седмица.

Желанието на голмайстора е да играе в отбор, който ще участва в Шампионската лига. През миналия сезон Димитър Бербатов беше четвърти нападател в състава на "червените дяволи" и мениджърът Алекс Фъргюсън много рядко го пускаше в титулярния състав на 19-кратните шампиони на Англия.