Голяма ВиК авария потопи автобус във Варна
Голяма ВиК авария потопи автобус във Варна / Impact Press Group
Голяма ВиК авария потопи автобус във Варна
55558
Голяма ВиК авария потопи автобус във Варна
  • Голяма ВиК авария потопи автобус във Варна

Автобус на градския транспорт във Варна беше напълно залят от вода след голяма авария на водопровод в града. В рейса по време на инцидента са пътували 17 души, които са извадени невредими от возилото.

Около 6 часа се е спукал магистрален водопровод с диаметър 820 мм в района на паметника на Българо-съветската дружба. Минути по-късно водата е заляла пътя под подлеза на "Пикадили парк". По това време оттам е минавал градски автобус по линията 31 А, който е закъсал. В него е имало 17 пътници, които са изкарани невредими, преди возилото да остане изцяло под водата, чието ниво е достигнало няколко метра.

Пръв на помощ на пътниците се е притекъл 26-годишният спасител Момчил Прандев, разказа пред Дарик очевидецът Полимира Тодорова: Ние като пристигнахме минути след това дойдоха и четирма полицаи. Той ги попита дали може да влезе. Те му казаха: давай, момче. Нашето момче, доброволец, съблече си и влезе той да вади хората. Повече от половината пътници той ги извади".

В спасителната акция са се включили и трима полицаи, които са предложени за награждаване.

Шофьорът на автобуса ще бъде наказан, съобщиха от компанията-собственик "Транстриумф Холдинг" АД. 57-годишният Ванко Иванов ще отнесе административна санкция, че не е променил движението си, след като е забелязал силно изтичане на вода по трасето. Той е имал тази възможност, смятат специалистите на транспортната фирма.

Гръмналата тръба е полагана от софийската фирма "Станилов" ЕООД преди около пет години. Това е станало по държавна програма и водопроводът още е в гаранция, съобщават от ВиК.

Дружеството ще предяви към изпълнителя претенции за покриване на разходите. Също така ще сезира компетентните органи да разследват последните случаи на големи аварии, които станаха в един и същ район за кратък период от време.

Голяма ВиК авария потопи автобус във Варна
netinfo

Други новини от Варна