Мистралчо - победител в първото състезание с охлюви
Мистралчо - победител в първото състезание с охлюви / DarikNews, Невена Божкилова
Мистралчо - победител в първото състезание с охлюви
55557
Мистралчо - победител в първото състезание с охлюви
  • Мистралчо - победител в първото състезание с охлюви

Първото състезание с охлюви в България излъчи победител след успорвана надпревара. „Спринтът" се проведе в Стара Загора по повод благотворителна кампания на Сдружение „Самаряни" в подкрепа на Кризисен център „Самарянска къща" за жени и деца, жертви на насилие и трафик.

Най-бърз от най-бързите беше състезателят на Книжарница „Мистрал" - Мистралчо. Освен купата, която спечели, той получи и огромен букет от маруля. Победителят се добра до финалната линия след като измина цели 33 см и то два пъти. Регламентът включваше десет групи съсрезатели, от които беше излъчен по един победител. Бизнесът също имаше стабилно представителство. След като изпревари останалите в групата, Мистралчо победи и другите 9 полуфиналисти.

Мистралчо  победител в първото състезание с охлюви
netinfo

Втори стана „спринтьорът" на Обществения дарителски фонд - Стара Загора, който замалко да избяга преди церемонията по награждаването. Но организаторите реагираха бързо и намериха Фонди, който точно беше излязал от кутията, в която трябваше да изчака сребърния медал.

Мистралчо  победител в първото състезание с охлюви
netinfo

Третото място зае от Кака Мара, с който се състезаваше приемно семейство от града на липите. Всички охлюви бяха пръскани по време на надпреварата с био дизел гориво от маруля. Така над пистата се изсипаха няколко литра дъжд от маруля. Не липсваше и магданоз за стимулиране на участниците.

Освен атрактивното шоу с мекотелите, доброволците от Сдружението набираха дарения чрез продажба на символична цена на ръчно направени изделия от клиенти на Кризисния център.

Още за оспорваната надпревара чуйте в прикачения звуков файл.