Манчини: Сити спешно се нуждае от нови играчи
Манчини: Сити спешно се нуждае от нови играчи / Reuters

Мениджърът Роберто Манчини заяви, че неговият Манчестър Сити се нуждае от подсилване на състава, ако клубът иска да защити титлата си от Висшата лига.

„Гражданите“ са изненадващо пасивни на пазара до този момент, като отправиха оферта единствено за капитана на Арсенал Робин ван Перси, но тя бе отхвърлена. Футболният директор на манчестърци Брайън Марууд ръководи трансферите, а Манчини се надява англичанинът да свърши „добра работа“.

„Тази година ще бъде по-трудна от миналите две, затова трябва да подобрим тима си“, смята италианският наставник. „Важно е играчите да бъдат закупени бързо, защото след това, което постигнахме през миналия сезон, трябва да продължим да печелим.“

„Ние разполагаме с точни човек, който да се погрижи за това и се надяваме той да свърши добра работа. По тези въпроси трябва да говорите с него, той командва парада“, добави още Манчини.

„Ван Перси? Той е футоблист на Арсенал, не наш. Той е фантастичен играч, но ние имаме четирима нападатели и тъкмо с тях спечелихме титлата през миналия сезон“, каза Манчини.