Готвят протест в пернишкия клон на „Монтажи заради неизплатени възнаграждения
Готвят протест в пернишкия клон на „Монтажи заради неизплатени възнаграждения / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Работниците от пернишкия клон на държавното предприятие „Монтажи" ЕАД са в протестна готовност, ако утре не бъде намерено решение на проблема с неизплатените им заплати от март досега. Въпреки уговорения с работодателя график за изплащане на възнагражденията за март до 20-ти юли, към момента са получени единствено заплатите за февруари, разказа за Дарик Кирил Стоянов, лидер на КНСБ в предприятието. В клона в Перник работят 80 души, а средната заплата е около 600 лева.

„Не можем да си дадем отговор на въпроса защо няма пари, тъй като само от метрото в София имаме признат обем от извършени монтажни дейности за 760 000 лв. Заплатите ни за март, април, май и юни – четирите месеца, за които заплатите ни са дължими, вече юли е заработена, са само 233 000 лв. или една трета от това, което сме заработили", каза Стоянов.

Той допълни, че е получил отговор, че служителите ще си получат парите, когато мине процесът по приватизация. „Ако това не се случи, какво ще правим ние и как ще живеем дотогава", попита синдикалистът.