Заработи Регионалният център за привличане на инвестиции в Кюстендил
Заработи Регионалният център за привличане на инвестиции в Кюстендил / Иво Кирилов, Дарик радио

 

 

 

 

 

 

В сградата на Областна администрация Кюстендил отвори врати Регионален център за привличане на инвестиции. Центърът е оборудван по програма за Трансгранично сътрудничество, проект - „Югоизточна Европейска мрежа на Балканите - Трансграничен регион България - Сърбия".

Основните  цели  на Регионалния  център за привличане на инвестиции е насърчаване на предприемачеството и издигане на конкурентоспособността на малките и средните предприятия и неправителствените организации в трансграничния регион и увеличаване на приноса им за създаване на благоприятна бизнес среда и устойчиво социално-икономическо развитие на региона, както и за нарастване на инвестиционния интерес и привличане на финансов ресурс в перспективните за региона дейности.

Центърът ще реализира дейността си в съответствие с разработената средносрочна  стратегия за развитие и ще предлага  услуги, свързани със:

  • съвместно изграждане на мрежи за насърчаване на чуждестранни инвестиции и подобряване на положителната регионална идентичност и образ;
  • Подобряване на трансграничните туристически мрежи и разнообразяване на съществуващите трансгранични туристически услуги.
  • Насърчаване на сътрудничеството между университети, научноизследователски центрове и бизнеса в областта на научно-развойнатадейност и иновациите;
  • съвместен маркетинг и реклама на трансграничните продукти; Подкрепа на трансграничния обмен на информация относно възможности за работа;
  • Подкрепа на развитието на трансграничните информационни ресурси, сътрудничество и мрежи, основаващи се върху ИКТ;

 

Регионален център за привличане на инвестиции се намира на 2 етаж в сградата на Областна администрация Кюстендил и е отворен за посетители всеки работен ден от 09.00 до 17.00 часа.  Информация за дейността на центъра се публикува на портала на проекта www.seenetwork.eu и на интернет страницата на Областна администрация Кюстендил.

 

 

Project South East European Network on Balkans -

Cross border region BG-RS No. 2007CB16IPO006-2009-1-31