Търсят български строители за обекти в Израел
Търсят български строители за обекти в Израел / Dariknews, Архив

Агенцията по заетостта продължава да набира строителни работници за временна заетост в Израел въз основа на подписаната Спогодба между правителствата на двете държави за набиране и осигуряване на временна заетост на хора от двете страни.

Израел търси наши работници по трудов договор за кофражисти и арматуристи. Разчитането на строителни планове е задължително условие. Наемат се и работници за керамични облицовки по подове и стени (фаянсяджии), както и мазачи.

Кандидатите трябва да са български граждани, да са на възраст между 25 и 50 години, да не са работили в Израел, да нямат първа степен роднини, които да работят в Израел (с изключение на братя и сестри), да не са осъждани, да са медицински и физически подходящи за усилена работа в строителния сектор, при израелските климатични условия, включително и за работа на височини.

Работниците не бива да страдат от туберкулоза, хепатит, сифилис, гонорея, СПИН.

Кандидатите трябва да имат образование и да имат най-малко 3 години професионален опит или да имат 5 години трудов стаж по съответните специалности. Отпада изискването за доказване на образование и трудов стаж! Всички кандидати ще се явят на интервю и практически изпит по заявените от тях професии в София по определен график. По време на изпита ще четат чертеж и ще изпълняват задача за 1 час. Българските работници трябва да покрият разходите си за полетите до и от Израел. Те заплащат и разходите за медицинско свидетелство, свидетелство за съдимост, транспорт в България при явяване на изпит.

Желаещите да кандидатстват по това предложение трябва да представят в местните бюра по труда следните документи: 1. Молба /по образец от Бюро по труда/ ,2. Копие от удостоверението за завършено образование/курс за професионално обучение /ако имат/;3. Копие от трудовата книжка /ако имат/. Документи се приемат постоянно!

За клиенти на Бюро по труда - Сливен за документи и информация - стая 21.