Символика: Самурайски меч получи новият председател на „Съюз за Пловдив”
Символика: Самурайски меч получи новият председател на „Съюз за Пловдив” / netinfo

Самурайски меч получи при встъпването си в длъжност новият председател на „Съюз за Пловдив" ген. Йордан Кюмюрджиев. Символиката е показателна: да бъде твърд към противниците си и същевременно гъвкав пред трудностите.

Решението ми не е продиктувано от желание за заемане на изборна длъжност, заяви ген. Кюмюрджиев. Предизвикателството е да постигнем нещо без да имаме „шапка" от някоя софийска партийна централа. Амбицията ни е да възродим България и това може да стане от Пловдив, убеден е ген. Кюмюрджиев.

Досегашният лидер на партията Дани Каназирева обясни, че ще продължи да работи за „Съюз за Пловдив" и остава негов почетен председател. Тя вече е член на формацията на Меглена Кунева „България за гражданите" и работи усилено на областно ниво за предстоящите парламентарни избори. Необходимо ни е национално представителство и в „България за гражданите" виждаме съвпадение на позициите и идеите си, обясни Каназирева. Според нея преходът от ГЕРБ през „Съюз за Пловдив" към „България за гражданите" е съвсем нормален и счита, че само с обединение може да се постигне нещо на следващите избори.

Решението за промяна на лидерския пост в „Съюз за Пловдив" бе взето вчера на общо събрание. То бе продиктувано от заявеното участие на Дани Каназирева във формацията на Меглена Кунева „България за гражданите". Законът изключва възможността едно лице да членува и същевременно да е в управлението на повече от една политическа партия.