Двама мъже се удавиха край Синеморец, спасявайки деца
Двама мъже се удавиха край Синеморец, спасявайки деца / снимка: DarikNews.bg, Петя Царевска, архив
Георги Лапчев
55420
Георги Лапчев
  • Георги Лапчев

Двама мъже са се удавили на неохраняем плаж край Синеморец. Мъжете се притекли на помощ на давещи се деца и техните родители на плажа при къмпинг "Липите", разказа за Дарик кметът на Община Царево Георги Лапчев.

Според очевидци двамата мъже, които били на плажната ивица, чули викове на деца, които мъртвото вълнение отнасяло навътре в морето. По това време то било към 3 бала. Въпреки силният "сологан", мъжете влезли във водата и успели да спасят децата, изтласквайки ги в безопасност, към брега. Вълнението, обаче, ги отнесло и те се удавили.

Кметът на Царево припомни, че този плаж беше в списъка на регионалното министерство за отдаване под наем, но това не се случи и за поредно лято мястото е неохраняемо.

Достъпът до "Липите" от пътя Синеморец-Резово през гората не е разрешен, а най-лесният начин да се стигне дотам е по пътека от плаж Бутамята в Синеморец по скалистия бряг на юг.

По първоначална информация загиналите мъже - на 48 и 50 години, са от столицата, съобщават от здравното ведомство. Въпреки предприетите действия от страна на лекари от близък хотел и на медицинските екипи, които пристигнали на място малко по-късно, двамата са починали. От министерството допълват, че спасените деца са в добро състояние.