Доброволци и служители на БЧК помагат след взрива в Бургас
Доброволци и служители на БЧК помагат след взрива в Бургас / снимка: Reuters

Екипи от доброволци и служители на Българския червен кръст осигуряват храна, вода и медицински грижи на израелските граждани, пострадали при атентата на летище Бургас, съобщиха от организацията.

Още в първия час след атентата е сформиран екип от местната организация и е мобилизиран доброволния екип за работа при бедствия, аварии и катастрофи към БЧК. Психолози на организацията оказват подкрепа на над 200 граждани, които се намират на летището в Сарафово. Екипите съдействат и на медицинския персонал в болницата в Бургас, където се оказва помощ на пострадалите хора.

Тази сутрин са открити и два пункта за раздаване на освежителни напитки и закуски на нуждаещите се, със съдействието на местната организация на Червения кръст и на община Бургас. В момента към района на инцидента пътуват допълнителни екипи на Българския червен кръст от Ямбол и Варна.

Към Бургас пътуват председателят на Българския червен кръст Христо Григоров и генералният директор доц. д-р Красимир Гигов, които ще се срещнат с генералния директор на Червения Давидов щит Ели Бин, за да съгласуват съвместните действия по подпомагането и транспортирането на пострадалите.