Мирослава Тодорова имала и други нарушения
Мирослава Тодорова имала и други нарушения / Sofia Photo Agency, архив
Мирослава Тодорова имала и други нарушения
55177
Мирослава Тодорова имала и други нарушения
  • Мирослава Тодорова имала и други нарушения

Съдия Мирослава Тодорова е имала и други нарушения, освен забавянето на мотивите по три дела. Божидар Сукнаров е член на Висшия съдебен съвет (ВСС), който е участвал в дисциплинарния състав, предложил уволнението на съдия Мирослава Тодорова заедно с Димитър Фикиин и Светла Данова. По думите на Сукнаров, решението на Висшия съдебен съвет (ВСС) за дисциплинарно уволнение на съдия Мирослава Тодорова не е окончателно и подлежи на проверка от Върховния административен съд.

Божидар Сукнаров посочи още, че съдия Тодорова има и друго дисциплинарно дело с подобни мотиви, с което също е наказана с намаляване на трудовото възнаграждение.
Съдия Тодорова е посочила пред ВСС, че е била прекомерно много натоварена с дела. Сукнаров обясни, че е направена съпоставка между делата на Тодорова и делата на останалите колеги, като те се разпределят на случаен принцип. Установено е, че такова прекомерно натоварване няма.

Тя е имала възможност да ангажира председателя на Софийски градски съд и да му съобщи, че има тежки дела и е могла да бъде разтоварена за известен период от възлагане на други дела. Това не е направено, допълни още Сукнаров. Според него забавените дела от съдия Тодорова са били отразени и в медиите доста критично, което също дава отражение в съдебната система.