Шуменската структура на „Свободен народ щяла да бъде двигател на новата партия
Шуменската структура на „Свободен народ щяла да бъде двигател на новата партия / Дарик-Шумен

Шуменската структура на новата партия "Свободен народ" ще бъде един от двигателите на партията. Това заяви в Шумен членът на Инициативния комитет за учредяване на партията Теодор Дечев. Официалното й учредяване ще бъде в събота в София, където ще бъде приет устав на политическата формация и ще бъде избрано национално ръководство, съобщи още Дечев.

Начело на местната структура на „Свободен народ" в Шумен ще са Донка Иванова, която е общински служител, както и Свилен Атанасов.

Основни приоритети пред партията ще са борбата с бедността, борбата за по-висока заетост,образованието, както и ясна политика за намаляване на лихвите по кредитите, заяви Теодор Дечев.

Според бившият зам.-министър в страната ни има огромна ниша за автентична опозиционна партия. „Всички останали опозиционни партии в България или кротуват, защото имат някакви бизнес проекти, за които са се договорили с властта, че няма да бъдат пипани или искат да опонират на властта, но лошото е, че спонсорите им са едни и същи", заяви Дечев и добави: „Ние нямаме такива зависимост, затова можем успешно да изпълняваме ролята на  истинска и непримирима опозиция".