Монтират още 5000 седалки на стадион Ивайло
Монтират още 5000 седалки на стадион Ивайло / Дарик нюз

Още 5000 пластмасови седалки с облегалки ще бъдат монтирани на стадион „Ивайло" до края на юли. Ремонтът на централната трибуна тече с пълна сила. Изпълнител е сливенската фирмата, която се занимава с водния проект във В. Търново. В края на миналата седмица работници демонтираха старите седалки от сектор „А", а от началото на тази ще започнат да леят бетонния постамент за новите. В момента на „Ивайло" има около 2000 пластмасови седалки. След поставянето на новите броят им ще нарасне до близо 7000 и на практика цялата централна трибуна ще добие модерен вид. Задължителният минимум за получаване на лиценз за „А" група е да има поне 3000 седалки. С такива предстои да бъде оборудвана и официалната ложа на стадиона. Същата фирма ще постави П- образни профили в сектора на "виолетовата" агитка. Те ще заемат местата на демонтираните по желание на самите фенове седалки. Така момчетата ще могат да скачат на воля без да рискуват да счупят седалка или да се контузят. Работници от сливенската фирма вече са огледали и козирката. Заключението е, че е в добро състояние. По нея ще се поправят само ламарините над отделните панели, заради разместването, на които има течове. Самата козирка пък ще бъде боядисана отдолу във виолетово и ще има надпис "Етър".

Секторът за феновете на гостуващите отбори също ще бъде преместен. Досега той се намираше в лявата част на Сектор "Б", но изискването е да бъде зад източната врата в новопостроените трибуни. Предстои те да бъдат заградени с метална ограда с височина 180 сантиметра. Така на феновете ще им е по- трудно да хвърлят предмети по терена. Досега „Ивайло" бе един от малкото стадиони у нас, на които секторът за гости не бе зад едната от вратите.

Междувременно стана ясно, че Георги Какалов, чийто договор изтича в края на месеца едва ли ще се върне в "Етър- 24". Нападателят тренира с "Торпедо" /Москва/ и дори вкара гол за руснаците при победата им с 2:1 над ЦСКА в контролен мач. За "Торпедо" и игра и друг ексетърец-Александър Младенов, който обличаше виолетовия екип до зимата.