Каназирева и Атака дават завишените такси по Главната на прокуратурата – Тотев им се присмива
Каназирева и Атака дават завишените такси по Главната на прокуратурата – Тотев им се присмива / снимка: dariknews.bg/архив

Общинските съветници от Съюз за Пловдив и Атака внасят днес сигнали в Окръжна прокуратура-Пловдив и до националния омбудсман Константин Пенчев за завишаването на таксите на преместваемите съоръжения по Главната на Пловдив.

Под сигналите са се подписали Дани Каназирева, Вихра Ерамян, Евелин Парасков и Владимир Кисьов от ПП „Съюз за Пловдив” и Руси Панчев и Даниела Кинова от ПП „Атака”.

Това е абсолютно смешна инициатива, коментира кметът Иван Тотев. Дали едно решение на Общинския съвет е законосъобразно трябва първо да каже Областният управител, категоричен бе кметът. По думите му, всичко това са опити за вдигане на предизборна пушилка.

Решението за увеличение на таксите бе взето от местния парламент в края на миналия месец. Още тогава хората на Каназирева сигнализираха, че калкулацията, изготвена от общинската администрация, е невярна и подвеждаща общинските съветници да гласуват едно незаконосъобразно решение.