Националното сдружение на общините застава зад промените в Закона за горите
Националното сдружение на общините застава зад промените в Закона за горите / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
Националното сдружение на общините застава зад промените в Закона за горите
54502
Националното сдружение на общините застава зад промените в Закона за горите
  • Националното сдружение на общините застава зад промените в Закона за горите

Заставаме зад промените в Закона за горите, защото те са балансирани и ще съживят икономическата активност в малките региони. Това коментира за Дарик председателят на Националното сдружение на общините в България Тодор Попов.

По думите му понякога е добре да се остави на заден план емоцията и да се погледне в посока към по-значимия обществен интерес.

"Считаме, че този тип промени, балансирани с всички интереси, биха довели до съживяването на икономическата активност на този тип региони, това касае и сравнително малки общини. В България се истеризират нещата. В България искаме да мръднем напред, да станем малко по-богата държава, малко по-успешна, а всъщност си налагаме забрани за всяко едно нещо. Искаме да направим нещо за развитието на туризма, но винаги ще се намери някой, който ще изрази някакъв протест", коментира Попов и зададе риторичен въпрос по отношение на тези съоръжения, които са разковничето на този проблем, нека погледнем прагматично: "Нима италианските планини или френските са загинали, при положение, че те имат пет пъти повече съоръжения от нашите?!".