РУП-Кирково организира състезание по стрелби за ученици и учители
РУП-Кирково организира състезание по стрелби за ученици и учители / netinfo

 Ученици и учители от четирите средни училища в община Кирково участваха в традиционния турнир по стрелба, организиран от полицейското управление. Състезанието се проведе на откритото стрелбище в село Чорбаджийско. Участваха четири отбора, съставени от по три момчета, три момичета и един преподавател. Състезателите прострелваха мишена с малокалибрен пистолет "Марголин" от разстояние 15 метра.

При момичетата Мехтап Хасан от СОУ "Н.Й. Вапцаров" в село Бенковски взе златен медал с 55 точки, на второ и трето място се наредиха Кристина Каменова и Кристина Хайтова от СОУ "Христо Ботев" в село Чорбаджийско.

 Най-оспорвана беше битката при момчетата. Трима младежи показаха равен резултат - по 56 точки. Най-добрите изстреляха по още три патрона и този път най-точен мерник показа Николай Николов от СОУ"Отец Паисий" в Кирково. Сребърен медал взе Джошкун Мехмедали, а бронзовият остана за Борислав Асенов - и двамата от СОУ "Христо Ботев " в Чорбаджийско.

Най- точен мерник за цялото състезание показа възпитателят  от СОУ "Отец Паисий" в Кирково - Емил Терзиев. Попаденията му - три десетки и три деветки, му донесоха златен медал в състезанието между учителите. Сребърният медал извоюва Радостина Кьосеиванова, учителка по английски език в ПГ "Васил Левски" в Кирково, третият в класирането е Веселин Семерджиев, учител по английски език в СОУ "Христо Ботев " в Чорбаджийско.

Отборно на първо място се класира СОУ "Христо Ботев " в Чорбаджийско с 378 точки и получи златната купа и медали. На второ място се нареди отборът на СОУ "Н.Й. Вапцаров"  в Бенковски с 311 точки, а трети остана тимът на СОУ"Отец Паисий" в Кирково с 264 точки.

Всички победители получиха купи, медали, грамоти и предметни награди, осигурени от община Кирково.