Депутатът от ГЕРБ Юлиана Колева присъства на празник в село Ковачите
Депутатът от ГЕРБ Юлиана Колева присъства на празник в село Ковачите / ГЕРБ - Сливен

Народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Юлиана Колева бе сред официалните гости на фолклорния празник „На събор край Тунджа”, който се проведе в сливенското село Ковачите. В проявата се включиха над 400 участници от селища по цялото поречие на река Тунджа - близо 50 колектива и индивидуални изпълнители от общините Сливен, Ямбол и Сунгурларе. Юлияна Колева връчи подаръци на победителите от името на областната организация на ПП ГЕРБ.

Те бяха наградени и от заместник-кмета на Община Сливен Иван Славов. Първо място в конкурса за надиграване получи Детски танцов състав „Здравец” при НЧ „Слънце”-село Гавраилово и НЧ „Светлина”-село Селиминово. С първа награда в същата категория бе удостоен и танцов състав при читалище „Даскал Димитър Димов”-село Жельо войвода. На първо място в конкурса за пролетен обреден танц бе читалище „Съгласие”-село Чокоба. В категория „обичай” първото място зае читалище „Звезда”-Старо село. Наградата за цялостно представяне прибраха участниците от читалище „Пробуда” – село Ковачите. Награда получи и най-възрастният участник - Кирил Николов –на 87 години от село Божевци.

Кметът на село Ковачите Атанас Гурков получи поздравления за добрата организация и подготовка. Той изрази задоволство от провеждането на събора и благодари на всички, които са му оказали подкрепа. „Много съм доволен. Днес видях в очите на хората много радост и съм удовлетворен, че успяхме да ги съберем тук, в Ковачите, да се срещнат, да покажат какво могат и да се веселят”, каза Гурков. Селото е домакин на събора за втори път. Проявата се провежда през година с промяна в домакинството.