Кирил Рашков се отказа да обжалва присъдата за средния пръст
Кирил Рашков се отказа да обжалва присъдата за средния пръст / снимка: DarikNews.bg, архив
Кирил Рашков се отказа да обжалва присъдата за средния пръст
54204
Кирил Рашков се отказа да обжалва присъдата за средния пръст
  • Кирил Рашков се отказа да обжалва присъдата за средния пръст

Кирил Рашков не е обжалвал присъдата от година и два месеца лишаване от свобода и обществено порицание, която получи за показания среден пръст към жителите на Катуница, и тя вече е влязла в сила. Това съобщи за Дарик адвокатът му Даниел Ангелов. Кметът на Катуница Красимир Юруков е обявил пред селото, че Кирил Рашков е наказан с обществено порицание. Междувременно стана ясно че има вече и осъдени жители на Катуница за рушене на имуществото на фамилия Рашкови. Районният съд в Асеновград е постановил ефективна присъда от две години лишаване от свобода на Цветан Петков- един от участниците в рушенето  на автомобилите на Кирил Рашков.

1,2 години лишаване от свобода  и обществено порицание постанови Районният съд в Асеновград на Кирил Рашков за показване на неприличен жест - среден пръст срещу жители на Катуница и журналисти. Присъдата обаче не е присъединена към другата от 3,5 години, а кумулирана в нея. Причината е, че когато Кирил Рашков е показал неприличния жест, той все още не е имал влязла в сила присъда.

Според адвокатите на Рашков, той е бил провокиран. да покаже среден пръст от жителите на Катуница, които са крещели пред сградата на Районния съд в Асеновград „убиец” и други обидни думи. Кметът на Катуница  Красимир Юруков е обявил пред жителите на селото, че Кирил Рашков е наказан с обществено порицание. Това е станало на 30 май, каза Юруков.

Вече има осъдени жители на Катуница за рушене на имущество на Рашкови. Цветан Петков-един от участниците в рушенето  на автомобилите на Кирил Рашков е осъден на две години лишаване от свобода. Изненадващо за всички вчера след решението на магистратите той е бил задържан. Ако след 15 дни, какъвто е срокът за обжалване на втора инстанция, Пловдивският окръжен съд не промени наказанието Цветков ще трябва да лежи в затвора общо две години и три месеца, тъй като има и условна присъда за шофиране в нетрезво състояние.

В края на месеца Върховният Касационен съд ще реши дали да има нов процес срещу цар Киро и внукът му Кирил Рашков-младши. Двамата поискаха възобновяване на делата срещу тях и те да се гледат пред ВКС.

Рашков е осъден на три години и шест месеца лишаване от свобода затова, че на 23 септември м.г. е заплашил с убийство Веселин Христов и Иванка Петрова, леля и вуйчо на убития при размириците в Катуница Ангел Петров. Кирил Рашков-младши е осъден на три години за закана за убийство на Веселин Христов.