Граждански клуб ЛИПА: Либерална икономика, прогрес и активност
Граждански клуб ЛИПА: Либерална икономика, прогрес и активност / DarikNews.bg

Общественици, старозагорци с опит в бизнеса, местното самоуправление и неправителствения сектор учредиха Граждански клуб ЛИПА. Към момента в него членуват 36 души, но организацията е отворена.

В ЛИПА обединението не е на партиен принцип, клубът е инструмент за политики с граждански средства, убедени са участниците. Сред основните цели, които са си набелязали в новото сдружение са : утвърждаване и развитие на ценностите на гражданското общество, правовата държава и местното самоуправление, отстояване на гражданските права, въвеждане на икономически механизми, чрез които младите хора да останат да работят и живеят в региона, опазване на околната среда, подобряване на бизнес средата и икономическото развитие.

От ЛИПА са готови да си сътрудничат с всички организации и клубове, да бъдат коректив на местното самоуправление, да работят с местната власт. Нашата формула е „и", а не „или", обясни председателят на гражданския клуб Олег Стоилов." Ще работим в три основни направления-подобряване на жизнената среда, създаване на условия за работа и живот на младите хора, подобряване на бизнес средата и икономическото развитие. ЛИПА е за либерална икономика, прогрес и активност.Не случайно Гражданският клуб ЛИПА е регистриран в съда като сдружение с обществена полза. Вече имаме установени контакти извън Стара Загора и региона за едно бъдещо сътрудничество."

Знакът на ЛИПА е дело на старозагорския художник Слави Тенев.

Славин Янакиев, Тони Куцаров, Олга Клисурова и Цветелин Жоевски са в Управителния съвет на ЛИПА.