Снежанка и ловецът оглави американския боксофис
Снежанка и ловецът оглави американския боксофис / снимка: Reuters

"Снежанка и ловецът" (Snow White and the Huntsman) се настани на върха на официалния северноамерикански боксофис с 56,3 милиона долара, събрани в касите за първата седмица по киносалоните.

Лентата със солидна доза специални ефекти е с участието на звезди като Шарлийз Терон, Кристен Стюарт и Крис Хемсуърт. Филмът е смесица от екшън, драма и приключение. Тук Кристен Стюарт е в ролята на една различна Снежанка, обучавана в бойните изкуства от ловеца, изпратен да я убие (Крис Хемсуърт). Носителката на Оскар Шарлийз Терон влиза в ролята на кралица Равена.

Третият "Мъже в черно" (Men In Black) с участието на Уил Смит, Джош Бролин и Томи Лий Джоунс изостава на второ място след само две седмици в кината с 29,3 милиона долара този уикенд и общо 112,3 в сметката.

На трето място са супергероите от "Отмъстителите" (The Avengers) които събират 20,3 милиона за петия си уикенд. Филмът обаче стана най-големият финансов успех в историята на Уолт Дисни с близо 1,4 милиарда долара и трети в световната листа на премиери за всички времена, отбелязва БГНЕС.

"Бойни кораби" (Battleship) продължава да се съпротивлява успешно на извънземните с помощта на певицата Риана, но там нещата са ясни и корабът отива на четвърто място с 4,8 милиона долара този уикенд.

"Диктаторът" (The Dictator) е пети с 4,7 милиона долара (това е третата му седмица на екран).