Средновековен фестивал на крепостта Червен
Средновековен фестивал на крепостта Червен / netinfo

 

Ежегодният средновековен фестивал на крепостта Червен за поредна година ще събере реконструктори от цялата страна, съобщава на сайта си сдружение „Чигот”. Участие ще вземат исторически възстановчици от Варна, Велико Търново, София, Бургас и Пловдив. Те ще се потопят в миналото за 4 дни - от 31-ви май до 3-ти юни.

И тази година е подготвена богата програма за гостите на крепостта. Всеки ден на фестивала между 8:00 и 16:00 часа ще има демонстрации на средновековна фехтовка, музей на оръжия и доспехи на открито, както и стрелба с лък.

Освен бойната част, фестивалът ще има разнообразни занаятчийски павилиони и богат пазар. Целта на събитието е да пренесе посетителите векове назад във времето - в дните на величие на средновековния град Червен в периода на Второто българско царство - между XII и XIV век.

Освен сдружение "Чигот" ще участват Средновековно общество Modvs Vivendi, 18-ти етърски пехотен полк и свободни възстановчици, които пресъздават българи от посочения период. Но ще може да се видят и латинци, византийци, кумани и араби.