Селскостопански самолет остави опашката си в ел. проводник
Селскостопански самолет остави опашката си в ел. проводник / снимки: Пресцентър МВР

Три села останаха без ток за няколко часа, след като опашката на селскостопански самолет се вряза в електрически проводник в землище между шуменските села Дибич, Радко Димитриево и Ветрище. Това информират от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Аварийна група електроразпределителното дружество посетила мястото след подаден сигнал. Заради лошите атмосферни условия техниците не успели веднага да разберат каква е причината за аварията, но успели да възстановят ел. захранването.

По-късно било установено, че електрическите проводници между два стълба за високо напрежение са скъсани. На най-високо разположения от трите техниците забелязали част от опашка на самолет, която била врязана в проводника и висяла от него.

Предполага се, че селскостопанският самолет е пръскал с препарати за растителна защита, минал е ниско под жиците, а опашката му се е счупила в най-ниската.

Причините, довели до инцидента се изясняват. Предприети са оперативно-издирвателни действия за установяване на самоличността на пилота.

Селскостопански самолет "остави" опашката си в ел проводник
netinfo