Още издирват паднал в Струма автомобил
Още издирват паднал в Струма автомобил / Дарик - Благоевград
Още издирват паднал в Струма автомобил
53762
Още издирват паднал в Струма автомобил
  • Още издирват паднал в Струма автомобил

Продължава издирването на падналия в река Струма автомобил след срутването на моста на главен път Е-79, край петричкото село Рибник тази сутрин. С изваждане на колата от придошлата река са ангажирани екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението". Шофьорът е настанен в санданската болница, без сериозни увреждания.

Участъкът при разрушения мост е обезопасен с пътни знаци и са определени два обходни маршрута за основен трафик – през село Марикостиново за Петрич. Има и втори обходен маршрут – през селата Струма, Лебница, Рибник. По таво трасе ще преминават само леки коли и камиони до 3 тона.

Сформиран е кризисен щаб. В най-кратки срокове започват ремонтно-възстановителни работи, като ще бъде ангажирана специализирана фирма за дейността. На място в късния следобед пристигнаха главен комисар Николай Николов-директор на "Пожарна безопасност и защита на населението и експерти на Агенция "пътна инфраструктура".

Извършват се специализирани действия за установяване на причините за разрушаването на моста. Съоръжението ще бъде възстановено в най-кратки срокове, обещават от Областната администрация в Благоевград.

Чуйте още за инцидента от зам.-областния управител в Благоевград Бисер Михайлов