Автобуси на Юнион-Ивкони на паркинг в кв.Железник
Автобуси на Юнион-Ивкони на паркинг в кв.Железник / DarikNews.bg
Автобуси на "Юнион-Ивкони" на паркинг в кв."Железник"
53710
Автобуси на "Юнион-Ивкони" на паркинг в кв."Железник"
  • Автобуси на "Юнион-Ивкони" на паркинг в кв."Железник"

14 автобуса на "Юнион-Ивкони" са паркирани в кв. „Железник". Паркингът е стопанисван от Борис Боричев, който коментира, че това е бизнес и няма нищо общо с политиката. Боричев е общински съветник от БСП. Теренът е собственост на община Стара Загора, а фирмата, на която той е представител, го е спечелила на търг преди две години.

„Сутринта при мен дойдоха представители на фирмата, които се информираха дали има свободни места на паркинга. Имат желание да сключим договорни отношения и аз приех. Това е бизнес и няма нищо общо с политиката. Ще направя консултации с нашите юристи дали не съм в конфликт на интереси. Ако се установи няма да взимам становище по въпросите, свързани с градския транспорт.
Доколкото разбирам фирмата има нужда от паркинг в Стара Загора и до края на деня ще уточня с тях финансовите параметри и за колко време ще ангажират паркинга. Като управител на фирма мое задължение е да осигуря работни заплати на работниците си и да бъда коректен платец към държавата", коментира Боричев. 
Подробностите чуйте в прикачения звуков файл.

Шофьорите на "Юнион-Ивкони" отказаха коментар. Това е и фирмата, за която се твърди, че ще поеме линиите на градския и извънградския транспорт, ако до края на деня от „Автобусни превози" не издължат на общината неустойки за близо 90 хиляди лева заради неизпълнени курсове.