Земетресение 3,6 по Рихтер регистрирано в Гоце Делчев
Земетресение 3,6 по Рихтер регистрирано в Гоце Делчев / снимка: БГНЕС

По данни на Сеизмичната станция край село Мусомище, община Гоце Делчев, около 3,6 по скалата на Рихтер е била силата на земетресението тази нощ в района на Гоце Делчев.

В района на община Гоце Делчев земетресението е усетено навсякъде. До момента няма подадени сигнали за нанесени щети вследствие на труса. Няма пострадали хора. На дежурния телефон в общинска администрация не са постъпвали сигнали и запитвания в тази връзка през изминалата нощ.

Във връзка със земетресението, което бе усетено силно и в района на Гоце Делчев, ето и някои основни препоръки за реакция в такива ситуации: не се поддавайте на паника; най-безопасното място, където може да се скриете и да изчакате преминаването на труса са рамките на вратите; не използвайте асансьори и стълби в жилищни блокове по време на трус; стойте далеч от постройки, ако сте на открито, след труса проверете комините по цялата им дължина за повреди. Незабелязани увреждания биха могли да доведат до пожар;  проверете битовите системи за газоподаване, електрофикация, водоснабдяване и канализация.