Хасково

Пешеходен надлез ще свързва до пазара кварталите "Славянски" и "Каменец"

18 май 2012 17:08 | Автор: Дарик Хасково

Пешеходен надлез ще свързва до пазара кварталите "Славянски" и "Каменец"
© DarikNews  
Още по темата

Пешеходен надлез вместо подлез ще свързва вероятно димитровградските квартали "Славянски" и "Каменец" в западната част на Неделния пазар, стана ясно при общественото обсъждане днес на проекта за градоустройствени промени, свързани с изграждането на нов жп надлез на бул. "Трети март", наложено от модернизирането на железния път Пловдив - Свиленград.

Новото съоръжение ще е по-високо и при изграждането му ще бъде запазена Водната кула, считана за един от символите на Димитровград. Тя да бъде превърната в атракция и център на кръгово движение с два ръкава в източна и западна посоки, са предвижданията на проекта. В района на надлеза всяко едно от платната ще е широко по 7 метра, с тротоари по 3,5 метра и обособени велосипедни алеи

Общината дълго обмисля вариантите с идеята в този район да има възможно най-малко конфликтни точки, коментира инж. Станка Добрева от отдел „Кадастър и регулация". Предложеният проект предвижда изместване на бул."Благоев", по който движението да бъде еднопосочно и ще се направи по-лесно връзката с ул."Ромен Ролан", което ще облекчи трафика в района на новото кръстовище, обясни тя. Надлезът ще започне непосредствено от ул."Първи май", като в най-високата му част повдигането ще е с 1 -1,20 метра, уточни инж. Добрева.

За промяната на градоустройствения план, изготвен през 80-те години на миналия век и актуализиран през 1997 г., предстои да се произнесе и общинският съвет. Обществото трябва да е наясно, че транспортния възел около Водната кула ще има съвсем различна и модерна визия, съобщи още инж. Добрева. Предстои и изготвяне на задание, което ще бъде дадено на проектантите, поясни в края на обсъждането ресорният по строителството заместник-кмет Владимир Митрушев.

 

 Етикети: Димитровград, обществено обсъждане, ЖП, надлез, проект, градоустройство, план

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#1

Димитър - 18.05.2012 г. 23:54:35

Ха! Изненада .. пак за Димитровград четем... започва да става досадно...

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Пепеляшка се кара на добрата фея след бала: - Това, че каляската ми се превърна в тиква, някак си го преживях. Това, че кочияшите ми… Виж още