Спортист №1 на Кюстендил спечели титла в Румъния
Спортист №1 на Кюстендил спечели титла в Румъния / Личен архив

Спортист №1 на Кюстендил за 2011 година, Евелина Николова спечели шампионската титла от международния турнир за юноши и девойки в Питище, Румъния. Тя надви всичките си съпернички в категория 55 кг. Другият състезател от кюстендилския клуб "Васил и Георги Илиеви", Милослав Методиев спечели сребърен медал. Той загуби финала при най- тежките до 120 кг, след поражение от унгарски борец.

Общо три титли и 9 медала спечелиха българските борци на турнира в Румъния.

Златни медал за Николай Вичев (55 кг) при класиците и Мими Христова (59 кг) при девойките. Христова бе обявена и за най-добра чуждестранна състезателка на турнира, в който се включиха млади борци от 9 страни.

В свободния стил със сребро останаха Владимир Тумпаров (50), Мехмед Гази (66) и Ирен Юруков (84), като и тримата загубиха на финала от ирански съперници. С бронз останаха Бойчо Бойчев (60), Калоян Колев (96) и Дилявер Заид (120). В отборното нашите също се наредиха трети.

При класиците Марио Доцин (74) падна от иранец на финала и също остана със сребро. При девойките Пепа Димитрова (48) и Даяна Иванова се окичиха с бронза.

Класиците бяха водени от Добри Маринов, свободняците от Филип Манолов, а девойките от Петър Касабов.