Гриша Ганчев: Не се притеснявам от проверката на НАП
Гриша Ганчев: Не се притеснявам от проверката на НАП / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Гриша Ганчев: Не се притеснявам от проверката на НАП
53251
Гриша Ганчев: Не се притеснявам от проверката на НАП
  • Гриша Ганчев: Не се притеснявам от проверката на НАП

ДДС в захарния сектор у нас се точи от пловдивски, карнобатски и софиийски фирми, аз не се притеснявам от проверката на НАП, това съобщи в интервю за Дарик бизнесменът Гриша Ганчев, чийто фирми в захарния сектор бяха проверени от екипи на приходната агенция и сектор „Борба с организираната престъпност".

По-рано финансовият министър Симеон Дянков обяви в парламента, че тече акция срещу фирми, свързани със захарния бизнес, за източване на ДДС.

„Дойдоха хората от БОП, ние приветстваме тяхната акция. Провериха фирмата, взеха документите, които са им необходими, ние сме им съдействали, разпитаха наши директори, които също са им съдействали, дадохме нужната документация и продължаваме както си му е редът", каза Ганчев и допълни: „Откъде да го укрием това ДДС, като ние сме производители на захар, защото тук стават някакви разминавания. Производителите на захарта получават суровина, която на входа митницата я обмитява. Няма как корабът да прехвръкне като врабче през границата. Митните сборове се събират още на митницата, докато той търси вътрешнообщностни доставки, които са от разни крадци на ДДС тук и са известни на всички... От Гърция, от Румъния, от Унгария, от Полша вземат, купуват, карат захар тук, циганските фирми, пловдивските, които са по един лев, през тях ги въртят, продават на вериги и точат ДДС-то и го крадат от бюджета, това е цялата истина".