Победа, за прозрачно управление на Община Кюстендил, пожела вицепремиерът Цветанов
Победа, за прозрачно управление на Община Кюстендил, пожела вицепремиерът Цветанов / Влади Владимиров

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи пожела победа на изборите в неделя,  по време на празника по повод и 5- годишнината на ПП ГЕРБ- Кюстендил, в Деня на Европа. Стотици симпатизанти на ГЕРБ  се събраха в спортния комплекс в кв. "Запад", където бяха организирани турнири по волейбол и футбол. Вицепремиерът Цветанов подари топка на волейболистките от "Велбъжд", момичета до 15 години и им пожела шампионска титла на републиканското първенство, като на няколко пъти им подаде топка за разиграване.

Министърът се включи с начален удар и в един от футболните мачове.

"Тази инициатива е доказателство, че общинските съветници на ГЕРБ ще се грижат за младите, ще работят за просперитета на общината. Ще се стремим към прозрачно управление на Община Кюстендил и разбира се за необходимия контрол, който трябва да бъде осъществяван от общинските съветници спрямо решенията, които кмета трябва да изпълнява. Най- ценното в местната власт е взаимния контрол. Вашият глас за общинските съветници от ПП ГЕРБ е глас за прозрачността, с която трябва да се управлява община Кюстендил", заяви Цветан Цветанов.

По отношение на задочния спор между финансовия министър Симеон Дянков и кмета Петър Паунов за финансовото положение на общината, Цветанов коментира: "Това, което каза министър Дянков е на база извършени проверки и констатирани нарушения. Трябва да уважаваме институциите, които извършват контролна дейност, за недопускане на нарушения с парите на данъкоплатеца. Смятам, че подобна формулировка "криминални субекти са подвели Дянков" е несериозна за един кмет, ако го е казал. И той, и ние трябва да се съобразяваме със законите в страната и решенията на компетентните власти".

Министър Цветанов получи като подарък тенис ракета  и три топки за тенис от депутата Валентин Микев. Той от своя страна ги подари на младеж, който се казва Виктор. "Името ти значи победа, дано и в неделя да се поздравим с победа след изборите в Кюстендил", си пожела Цветанов. Той вдигна наздравица за рождения ден на ПП ГЕРБ- Кюстендил с областния координатор Валентин Микев и водача на листата Вася Пешева.

Гост на празника бе и кметът на Босилеград Владимир Захариев, който преди дни спечели 4- ти мандат, с над 63% от гласовете. Той изпрати по министър Цветанов подарък на премиера Бойко Борисов- Диплома, за почетен гражданин на община Босилеград, с покана на дойде в Босилеград. Да живее България, да живее Босилеград, да живеете всички вие и премиера Бойко Борисов. Имате 10 000 братя, които ви обичат като свой", заяви Владимир Захариев и подари на Цветан Цветанов икона на "Св. Троица".