1831 кутии с незаконни цигари иззеха полицаите
1831 кутии с незаконни цигари иззеха полицаите / archiv.DarikNews

1831 кутии с контрабандни цигари иззеха при две специализирани акции полицаи от Долна Митрополия. За времето от 8:30 до 12:00 часа на 5 май е извършена проверка в павилион в село Ставерци и са намерени 144 кутии с цигари с валиден български бандерол, но обектът няма разрешително за търговска дейност с тютюневи изделия. Цигарите са от марките "Трезор"- 100 мм., "Виктори" - 100 мм., "Вайсрой" - 100 мм., "Средец", "Лидер", "Марлборо", "Карелия", "Мелник", "Давидов". Открити са и 16 кутии с цигари без бандерол.

При претърсване в къщата на продавачката - 47-годишна местна жителка, на открити 610 кутии с цигари без акцизен бандерол от следните марки: "Маджестик кинг", «Ева", "Руби", «Корсар" и «Маджестик слим". Цигарите са описани в протоколи и се съхраняват в полицията.

Други 1205 кутии с контрабандни цигари иззеха полицаите на 6 май. Около 23:30 часа на пътя между град Долна Митрополия и град Тръстеник е спрян за проверка лек автомобил "Фолксваген Пасат", собственост и управляван от 44-годишен от Тръстеник. В багажника и на задната седалка в пригоден тайник в резервоара на автомобила са открити 1075 кутии с цигари без акцизен бандерол.

Нередовната стока е от марката "Gold mount". При последваща проверка в дома на мъжа са намерени още 130 кутии цигари без акцизен бандерол от марката "Winston". Тютюневите изделия се съхраняват в полицията.

Работата продължава разследващ полицай. За престъпления по чл.234, ал.1 от НК са образувани досъдебни производства.