БЧК-Добрич награждава осем заслужили деятели
БЧК-Добрич награждава осем заслужили деятели / Дарик Добрич

Областният съвет на БЧК-Добрич ще връчи в 10.30 ч. награди на своите дългогодишни активисти, доброволци и служители, съобщават оттам. Тържеството се провежда в навечерието на Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец - 8 май. Девиз на честването през 2012 г. е "Младежта е на ход".

Осем души ще получат призове от БЧК-Добрич тази година, двама са от състава на Областния съвет на милосърдната организация. Със званието "Заслужил деятел на БЧК" ще бъдат удостоени зам.-областният управител д-р Катя Ганова и Иван Иванов - член на Областния съвет.

"Отличник на БЧК" за тази година са Иванка Титова - началник на отдел "Здравеопазване и социални дейности" към община Добрич, Каролина Динолова - гл.експерт в същия отдел, Силвия Пенева и Виолета Каменова - служители на БЧК-Добрич.

За "Млад отличник" ще бъдат обявени Свилена Друмева - координатор на БМЧК и Гюлджан Фердун - член на БМЧК.

Световният ден на червения кръст се празнува от 1953 г. по решение на Международната федерация на червения кръст в чест на годишнината от рождението на Анри Дюнан, инициатор за основаването на Международния комитет на Червения кръст през 1863 г.

БЧКДобрич награждава осем заслужили деятели
netinfo