Джерард доволен от назначението на Ходжсън
Джерард доволен от назначението на Ходжсън / Reuters

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард остана доволен от назначението на Рой Ходжсън за селекционер на английския национален отбор. Вчера опитният специалист подписа официално договор за срок от четири години и ще води тима на „трите лъва“ на предстоящите европейски финали в Полша и Украйна.

Двамата работиха заедно в Ливърпул преди Ходжсън да бъде уволнен през януари миналата година след разочароващи резултати на „Анфийлд“. Според Джерард обаче, назначението на специалиста е правилен ход.

„Работил съм с Рой. Той е един добър човек и добър мениджър. Важното е, че получава този шанс и с нетърпение очаквам да работим отново заедно“, коментира Джерард, който не взе участие в двубоя на Ливърпул срещу Фулъм снощи, който „червените“ загубиха с 0:1 на „Анфийлд“.

Джерард е смятан за основните претенденти за капитанската лента в националния отбор на Англия, а Ходжсън разкри, че определянето на капитан ще бъде една от първите му задачи.

Дали Джерард ще бъде капитан на Англия? Това е едно от нещата, които трябва да бъдат обмислени много внимателно. Именно с това ще съм зает в следващите няколко дни“, каза новоназначеният селекционер на Англия.