Дянков: Предстои административна децентрализация
Дянков: Предстои административна децентрализация / снимки: DarikNews.bg, архив

Предстои административна децентрализация в страната ни. Определени звена и агенции ще бъдат изнесени в провинциални областни градове, обяви в Благоевград вицепремиерът Симеон Дянков.

Въпросите ще се обсъждат заедно с дирекциите на финансовото министерство. В дебатите за предстоящата реформа ще участват министър Томислав Дончев и премиерът Бойко Борисов.

Според министър Дянков идеята за административна реформа се обсъжда от две-три години. „Смятам, че административната децентрализация от много гледни точки е положителна стъпка. Тя ще оживи други населени места, големи областни центрове, не само София. Особено такива като Благоевград, които имат университети, така че може веднага да се използват млади хора с добро образование”, заяви Дянков. За кои точно ведомства става въпрос и къде ще бъдат разположени, министър Дянков не даде конкретен отговор.

В Благоевград Дянков се срещна с представители на партийния актив на ГЕРБ, служители в Областната администрация и с предприемачи от региона.

„Априлските резултати са най-положителни от 2007 г. За първи път от около четири години ръст има в строителството, защото строителството беше секторът с отрицателни нива”, коментира Дянков. Той е категоричен, че ръст се отчита и в селското стопанство и производството.

Други новини от Благоевград