Продължава издирването на извършителите на въоръжения грабеж
Продължава издирването на извършителите на въоръжения грабеж / Дарик Габрово
Продължава издирването на извършителите на въоръжения грабеж
52377
Продължава издирването на извършителите на въоръжения грабеж
  • Продължава издирването на извършителите на въоръжения грабеж

Продължава издирването на извършителите на въоръжения грабеж край севлиевското село Петко Славейков. Престъплението бе извършено снощи, малко след 19,30 часа. Оттогава до около 12,30 часа днес районът от близо 10 км. бе отцепен. Полицейските постове бяха вдигнати, едва след като микробусът, използван при грабежа и опожарен, бе откаран в полицията в Севлиево . Все още няма информация за откраднатата сума, но според запознати престъпниците са бързали много, поради което са оставили част от средствата. 

Полицията в Габрово работи по няколко версии за въоръжения грабеж. Недоумение буди фактът, че е избран второстепенен маршрут за движение, каза директорът на ОД на МВР Габрово Денислав Донков. Той уточни, че маршрутът не е бил обичаен. Двамата
служители на охранителната фирма все още са в полицията и с тях се работи. Те не са
пострадали при грабежа, тъй като са се намирали в бронирания шофьорски отсек и са били защитени. Честотите в района са били заглушени и паник бутонът на инкасо колата по тази причина не е работел. В обира са участвали от 4 до 6 души, като твърденията  са противоречиви. Групата е била добре организирана и всичко е било предваритиелно планирано. Сигналът за грабежа е подаден от случайно преминаващи. Те видели мнимите полицаи, които регулирали движението симулирайки полицейска операция. Акцията се видяла съмнителна на минувачите и те се обадили на спешния телефон. Все още не е уточнена открадната та сума, но се касае за банкови средства.

Продължава издирването на извършителите на въоръжения грабеж
netinfo

Според разпространената официална информация автомобил инкасо пътувал по стария път от Севлиево за Ловеч, когато от странична отсечка излязъл микробус, който се блъснал в него и го блокирал. От микробуса излезли двама маскирани, облечени в полицейски униформи и въоръжени. След минути се появили още два автомобила, от които също изскочили двама, облечени в полицейски униформени. Те заплашили шофьора на инкасовия автомобил и охранителя, който пътувал до него, и с помощта на режещи инструменти направили отвор в каросерията, откъдето взели част от наличните пари. Микробусът, който е предизвикал умишлената катастрофа с инкасовия автомобил е намерен малко след инцидента опожарен.

Продължава издирването на извършителите на въоръжения грабеж
netinfo

 Непосредствено след подаването на сигнала за извършеното престъпление бяха предприети заградителни действия от четири областни дирекции на МВР - Ловеч, Габрово, Плевен и Велико Търново. Образувано е досъдебно производство по чл. 199, ал. 2 от НК. Наблюдаващ прокурор по делото е зам.-окръжният прокурор Стоян Петков.