Задържаха 250 мастербокса цигари в планината Беласица близо до границата
Задържаха 250 мастербокса цигари в планината Беласица близо до границата / снимка: Гранична полиция

При специализирана операция на районното управление на полицията съвместно с колегите им от граничното полицейско управление в Петрич вчера са били задържани 250 мастербокса цигари в планината Беласица близо до границата. Акцията е осъществена около 19.30 ч., съобщиха от „Гранична полиция”.

В планината Беласица, в непосредствена близост до държавната граница, в местността Папреница, са задържани четири автомобила - един товарен (ЗИЛ), лекотоварен автомобил „Нисан” и два джипа „Мицубиши” и „Лада Нива”. Задържани са двама мъже - български и гръцки гражданин.

Установено е, че в товарния и в лекотоварния автомобил има общо 250 мастербокса цигари без акцизен бандерол. Те са прекарани незаконно през границата от Гърция на българска територия. Полицаите са установили съпричастност към случая на още един български и един гръцки гражданин, които са избягали на гръцка територия. Уведомени са гръцките гранични власти. Те са задържали гръцкия гражданин. Продължава издирването и на другия им съучастник.

Уведомена е Окръжната прокуратура в Благоевград. Образувано е досъдебно, работата по случая продължава.