Обсъждат строителството на яз. Мокра Бяла
Обсъждат строителството на яз. Мокра Бяла / Община Севлиево

Заседание на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район, свикан от областния управител на Разград д-р Валентин Василев ще се проведе днес. В него ще участва кметът на Севлиево д-р Иван Иванов. Във връзка с разработването на Регионалния план за развитие, д-р Иванов ще представи основните проблеми на община Севиево и проектите за следващия програмен период 2014-2020 година.

Едни от основните акценти, които ще бъдат обсъдени са: язовир „Мокра Бяла", неговото проектиране и строителство; изграждане и рехабилитация на водопроводни и канализационни мрежи в града и част от населените места в общината; внедряване на мерки за енергийна ефективност в училища, детски градини, общинска болница, както и в останалите културни институции; изграждане на обходен път В.Търново - Габрово.

Други важни теми, които ще бъдат коментирани днес са мерките за решаване на екологичните проблеми и свързаното с тях изграждане на сепарираща и компостираща инсталация.

На срещата ще присъстват още представители на министерства, областните управители на областите Велико Търново, Габрово, Разград, Русе и Силистра, представители на общините от областите в Северен централен район, представители на организациите на работодателите и на работниците и служителите на национално ниво.