Габровци пишат любовни послания
Габровци пишат любовни послания / netinfo

Габровци ще пишат любовни послания, които ще изпратят в Украйна. Така те подкрепят инициатива на побратимения на Габрово град Чернигов. Там от 18 до 20 май 2012 година ще се проведе най - големият фестивал на любовта и красотата „Романтик".

В общинската  администрация в Габрово е получено от Чернигов голямо парче плат, което е разграфено на малки сърца. Всеки, който желае да остави любовното си послание към свой любим човек ще може да го стори.

Габровското сърце е част от пъзел със сърцевидна форма, който след като бъде запълнен, ще се изпрати обратно в Чернигов, където ще го зашият към останалите части.

От следващата седмица до края на месеца на възлови места в централната градска част в Габрово доброволци ще приканват хората да споделят своите  чувства върху платненото сърце.

Над  100 000 души е очакваният брой посетители и учестници в най-големия фестивал на любовта и красотатта. Част от планираните събития са откриване на благотворителна изложба със сватбени рокли и костюми на известни украински звезди, пускането на най-голямото романтично сърце в Украйна, най-масовото танцуване на валс, най-масовата целувка и парад на булки.