Появиха се фалшиви данъчни служители
Появиха се фалшиви данъчни служители / Дарик - Благоевград

Фалшиви данъчни се появиха заради интензивните проверки за наличие на дистанционна връзка на касовите апарати.  Засечени са опити за измами от мними служители на НАП.

Данъчните служителите  винаги се легитимират със служебната си карта при извършване на проверка и не приемат и не изискват плащания в брой, напомнят от приходната агенция.

Всички дължими суми по глоби и актове се заплащат безкасово, по банковите сметки на териториалните дирекции на НАП. Искането на пари в брой е или измама, или корупция, за която всеки гражданин незабавно трябва да сигнализира в НАП и МВР.

От НАП подчертават, че служебната карта на данъчните служители е отпечатана на хартия и защитена с воден знак. На гърба на документа са изписани всички права, които данъчните имат по време на проверката. Служебната карта съдържа също номер, дата на издаване, трите имена на служителя, ЕГН, длъжност, териториална дирекция и звеното, в което работи данъчния, както и снимка.

При съмнение за автентичността на служебна карта, гражданите могат да запишат номера й и да се обадят на 0700 18 700, за да разберат дали проверяващият ги инспектор наистина работи в НАП. Всеки може да сигнализира на телефон 0700 18 700 за нарушения и корупционни прояви на цената на градски разговор от цялата страна. Сигнали се приемат от понеделник до петък от 9.00 до 17.30 ч.

Информация за нередности и сигнали за корупция могат да се изпращат и по пощата на адрес: 1000 София, бул. „Дондуков” 52, Централно управление на НАП, както и в интернет на www.nap.bg.